borostyán

Egy a természetben előforduló megkövesedett fenyőgyanta, a képződés korát kb. 50 millió évvel ez előttre teszik. A baltikumi lelőhelyekről származó ( Lengyelország, Litvánia ) borostyán igazi értékes ékszeranyag, minden „cseppjét” feldolgozzák. Mivel drága, sokkal fiatalabb megkövesedett gyantákkal helyettesítik és nagyon gyakori a mesterséges műgyanta utánzat a piacon ! Megfelelő azonosítás szinte házilag is elvégezhető. A színe fehér, csontsárga, sárga, barnássárga, a belekerült törmelékek és egyéb maradványok miatt fekete is lehet.
Vélt gyógyhatások : fertőtlenítő hatása miatt bőrbetegségek, légúti betegségek gyógyítására is használható. A csecsemők fogzási fájdalmait is enyhíti, nekik megfelelő méretben is készítik.

bronzit

A Bronzit ásvány a piroxén ásványok közé tartozik, bizonyos vastartalom esetén önálló ásvány. Vulkánikus tevékenység során képződött. Fizikai hatásai fizikai kimerültség esetén segítség a vastartalma, izomgörcsök és idegfáradtság esetén is segít. Lelki hatásai közül a védőkő tulajdonsága a legfontosabb, az átkok és rosszindulat ellen hatásos és fölerősítve visszaveri azokat az indító személyekhez, szellemekhez.