macskaszem

Kvarcféleség, a párhuzamos ásványi rostok beépülnek a hegyikristályba. Vörösesbarna színe van, domború csiszolatban egy  vándorló fénysáv figyelhető meg a felületen, mintha a macska pupilláját látnánk.
Az ezotériában a szemproblémák javítására használják a tigrisszemmel és a sólyomszemmel együtt.

malachit

Különleges drágakő, színe és szerkezetének rajzolata emelte a legszebbek közé. Sajnos alacsony keménysége és savval szembeni csekély ellenállása miatt a viselt ékszerek és dísztárgyak fokozott odafigyelést és  gondozást  igényelnek !
Az ezotériában a sokféle használat közül kiemeljük a gennyesedések és gyulladások elleni használatot, erősíti a hasnyálmirigyet, segíti a salaktalanítást. Rándulások, sebek és hegek is gyorsabban gyógyulnak vele, lelki blokádokat old és segíti a szellemi fejlődést.

mohaachát

Különleges kalcedonféle, amelynek anyagában mohára emlékeztető ásványi anyagok figyelhetők meg, ha nem túlságosan sűrűn „nőttek” bele. A mohaszálak színe általában zöld, zöldes-fekete, de előfordul vöröses árnyalatban is. A csiszolt felületen a szálak lehetnek üregesek is, mert a kitöltő ásvány már por formában kihullott belőle.  Vékonycsiszolatai, áttetsző faragványai nagyon látványos, „erdőszerű” rajzolatokban mutatnak.
Az ezotériában a légutakra és a homloküregre hat, erősíti az egész szervezetben a kiválasztást. Véd a fertőzésektől. Fizikai kimerültség esetén erőt és fürgeséget ad.

moldavit

Egy különleges félig földi - félig földönkívüli származású anyag. Egy dél-németországi területen becsapódott meteor hatására keletkezett. Az üvegmeteoritok közül a zöld színű a moldavit nevet viseli, mert a csehországi Moldava folyó környékén vannak a lelőhelyei. A zöld színűeknek csak a csehországi lelőhelyei ismertek, az itt kiásott darabok túlnyomórészt 2 cm alatti darabok, felületük mintha kalapált vagy himlőhelyes lenne, általában olajzöld vagy világoszöld, átlátszó kövek. Csiszolva nehezen kaphatunk, ilyenkor nagyon nehéz az azonosítása, mert hasonlít bármilyen zöld üveghez. Egyes különleges mintázatú darabjait méregdrága áron gyűjteményekben láthatjuk. A belőlük készített nyers köves ékszerek, medálok kicsi és nagyobb méretben egyaránt kaphatók, árukat grammokban mérik.

Az ezotériában a rendkívüli képződése miatti különleges hatásai segítik a spiritualitást, segítségével aktiválhatjuk a " tudatfelettinket"és elmélyíthetjük a meditációnkat. Javítja az érzékfeletti érzékelésünket.

moki golyók

A Moquit az amerikai indiánok már több száz éve ismerik és ajándékozzák szeretteiknek, ugyanis ilyen követ általában ajándékba illik kapni, de természetesen ajándékozni is lehet.
Az indián hitvilág szerint a Moqui megvéd a tűztől, a víztől, a negatív erőktől és a rossz barátoktól. Egy indián törzs szent helyén találják ezeket a köveket, valahol Utah és Arizona államokban. A pontos helyet nem árulják el.
A köveket párosával találják, mindig egy férfi és egy női minőséget. A férfi egy kicsit durvább és egy Szaturnusz gyűrűhöz hasonló kitüremkedés van rajta. A női kerekebb, finomabb tapintású. A Moquikat szeretettel és fénnyel lehet aktiválni.
A tapasztalatok szerint pulzálást, energia lökéseket lehet érezni, ami kihat az egész testre. A Moqui feltölti az energiamezőket, az aurát és az egész szervezetet. Pozitív energiaáramlást hoz létre a testben. Haszálatakor a Moquikat külön-külön mindkét kézbe kell fogni.
A Moqiukat tölteni a napsütéssel, a naplementével, de a Teliholddal is lehet, ilyenkor töltődnek energiákkal. Fogkefés vizes tisztítás ajánlott.