napkő

A természetes napkő ásvány valódi neve aventurin-földpát, ami nem azonos az aventurinnal, a zöld színű kvarcféleséggel. Két fontos lelőhelye van : India és Tanzánia.  Ez az ásvány egy már akkor is létező üveggyári ékszeráruról,  az aventuráról kapta a nevét. Ennek az üvegnek a neve angolul goldstone, németül goldfluss, mindkettő azt jelentené, hogy a napkő, napfolyó, az érdekes fémes, aranyszínű csillogása miatt. A valódi ásvány hasonló csillogó fényhatást mutat, a színe az üvegtermékhez képes narancssárga, esetleg vöröses. Mivel a kívánt fényjáték kevés kőben figyelhető meg szépen, a legjobbak igen drágák. Egyszerűbb darabjaiból marokköveket csiszolnak, a szép minőségből medálok készülnek. Az ezotériában a napkő pl. hatásos az asztmával szemben, erősíti a vegetatív idegrendszert. 

nemesszerpentin

Átalakult kőzet, nemesszerpentin, krizotil- ezüstszerpentin, ami több ásvány átalakulásából keletkezett. Különleges a benne lévő Krizotil nevű tűs-szálas ásvány, ami ezüstszínű csillogást mutat. A világban számos helyen bányásszák és puhasága miatt könnyen csiszolják. Bányái : USA, Kanada, India, Oroszország.

Gyógyító hatások: Sámáni kő, segít megszabadulnunk a múlt hulladékától, hogy feltárhassuk lényünk magvát. Az önmagunkkal szembeni őszinteség köve. Sejtmemória gyógyítása, kiegyenlíti az egyensúly hiányt, jótékony hatással bír a krónikus fáradtságra, gyulladásra.

nuummit

Ősrégi és ritka átalakult kőzet, a nehezen megközelíthető grönlandi lelőhelyéről származik, Nuuk város mellől. Ez egy amfiból ásvány változat, különleges csillogása miatt kedvelik. Több mint 30 éve találták meg, azóta érdekessé vált mindenütt a világon. A fekete kőzetben aranybarna foltok, lemezek csillogása teszi tetszetőssé, egyszerű ékszereket készítenek belőle.

Gyógyító hatások: A varázslók köve, nagy erővel véd a rosszindulat ellen. Újraprogramozhatja a sejtmemóriát, helyreállítja megfogyatkozott energiánkat. Összeköt valódi énünkkel. Átprogramozza gondolkodásunkat, összhangba hozza a biomágneses köpenyt a fizikai testtel. Jó hatással van az álmatlanságra, a stresszre.