Shungit

Sajátossága: a shungit egyedül az észak- oroszországi Karéliában található meg. A legalább kétmillió éves shungit akkor alakult ki, amikor a szerves élet még nem született meg, jóllehet a szén alapú ásványok általában lebomlott szerves anyagból, például ősi erdőkből keletkeznek. A shungit gyakorlatilag a periódusos rendszer valamennyi ásványi anyagát tartalmazza. Ritka szén alapú ásványként fullerénekből áll. Ezek a fullerének teszik lehetővé a nanotechnológiát, mivel kiváló geotermikus és elektromágneses vezetők, és mégis kivédek az elektromágneses frekvenciájú kibocsátásokat.

Gyógyhatás: segíti a sejtek anyagcseréjét, jótékonyan hat a neurotranszmitterekre, az immunrendszerre, az emésztésre és a kiválasztás rendszerére, serkenti az enzimtermelődést, és fájdalomcsillapító hatású. Méregtelenítő, antioxidáns, antibakteriális, gyulladáscsökkentő és antihisztamin hatású. 

szelenit

A Szelenit egy gipszásvány, a természetes előfordulású gipszek között a rostos szerkezetű változatot képviseli. Másik három változata a szemcsés alabástrom, a leveles sivatagi rózsa és a lemezekre hasítható szaténpát ( Mária üveg ). Egyikből sem készítenek ékszereket, csak dísztárgyak készítésére használják az alabástromot és az utóbbi néhány évben készítenek a rostos Szelenitből ezoterikus használati tárgyakat. Leginkább golyókat, szappan formákat, masszáspálcát, babilon tornyát és természetes hasított darabokat forgalmaznak belőle. Jelenleg a szappankő kapható. A szappankő formára csiszolt darabok méretei : hosszuk 6 és 7 cm közötti, szélességük 4,5 és 5 cm közötti, vastagságuk 2,5 cm körüli.  A mozgatott darabon szépen megfigyelhető a rostos szerkezet miatti fénysáv ragyogása, ettől már különleges ásvány. Mivel a puha ásványok közé tartozik, könnyen karcolódik és hosszabb idő alatt oldódik, a felülete elfénytelenedik. Ne mossuk vízzel !
Vélt gyógyhatásai : serkenti az agyi funkciókat, leginkább a koncentráció területén, segíti a szövetek regenerálódását, erősíti a gerinc- és csontrendszert, fokozza azok rugalmasságát és erősíti kötőszöveteit. Megelőző hatást gyakorol szellemi problémákra, feledékenységre és skizofréniára.

szeptária

Üledékes ásványcsoport, agyagban, mészkőben, márgában, löszben képződött üregeket tölt ki. Néhány fajta ásványból képződött: kalcit, sziderit, dolomit. Nagyon sok helyen találják, a legismertebb a madagaszkári sárgásbarna szeptária marokkőnek és lemeznek csiszolva. A nagyobb darabokat metszeteknek csiszolják, ilyenkor szépen látszanak az üregkitöltő ásványok rétegei. Az üregek belseje lehet kristályos felületű, leginkább kalcittal bevonva.

Gyógyhatás: segít a daganatképződést megakadályozni, a kisebb daganatok felszívódását is elősegíti. Használják a szervezet túlsavasodása ellen, köszvény és reuma kezelésére. Oldja a lelki problémákat és belső konfliktusokat. Reményt és bizalmat táplál használójában az élettel szemben.

szodalit

Kékesszürke színű, Nátrium-tartalmú szilikátásvány, nagy tömegekben bányásszák. Könnyen összetéveszthető a lapisz-lazúrkővel a színe miatt, a szodalit sokkal könnyebb ásvány, fehéres-sárgás erezete is van, helyenként áttetsző.
Az ezotériában nyugtató hatású, erősíti az immunrendszert, mirigybetegségeket gyógyítanak vele. A torok-gége terület problémáinak javítására ajánlják.

szugilit

A Szugilit ( Sugilith ) ritka mangántartalmú ásvány - féldrágakő, első előfordulása Japán, ahol pici kristályokat találtak, majd nagy tömegű előfordulására Namíbiában építettek bányát. Színei változatosak, vörösesbarna, ciklámenlila, feketéslila, sárgásbarna, szürkéslila és fekete, mind attól függ, hogy mennyi bennük a mangántartalom. A legkeresettebb színe a lila, ebből viszonylag kevés van és az ékszeripar igen magas árat képes érte fizetni. Ezért ritka és drága Magyarországon is. Tömör szerkezetű, foltos színeloszású, fényes felületűre lehet csiszolni. Mint ritka féldrágakövet, ezt is utánozzák - hamisítják lilásra festett gránitkőzettel vagy egyszerű színű, festhető szerpentinekkel. Ezeknek nagyon olcsó az ára és igen gyorsan lemosható a festék róluk.

A Szugilit az új energiás féldrágakövekhez tartozik, az ametiszthez és a csaroithoz kapcsolódik, hármasban erősebben hatnak. A mély önismeret, az intuíció, a megtisztulás és a kiegyensúlyozottság köve. Védelmező kő, szűri a beérkező energiákat, oldja a blokkokat, megnyitja az energiaáramlást, segít az angyalokkal való kapcsolatépítésben. Gyorsítja a regenerációt, erősíti az életerőt. Segíti a tudatalatti megtisztulását, a spirituális szeretet és bölcsesség köve.

szuper 7-es

Ez egy különleges összetételű Ametiszt ásvány, amiben még állítólag 6 egyéb ásványi összetevő található. A valóságban a természettudomány csak 5 ásványi összetevőt talált a csoportban, ezek hegyikristály, kakoxenit, goethit, rutil és lepidokrokit az ametiszten kívül. Tehát 6 tartalom egy darabban, amit egy brazil bányában találtak először ( Espirito Santo ), majd később más bányák anyagából is kitermelik és összegyűjtik. Ezek az összetevők mindig az Ametiszt csúcsok közelében vannak, tehát sok – sok nyersanyagot kell összegyűjteni a feldolgozáshoz. Nincs utánzata, nehéz ezeket az alkotókat egyszerre készíteni. Árát az ezoterikus gondolkodásmód emelte magasra, régen csak ásványi különlegesség volt. Neve Szuper 7-es vagy Melódia kő.